BarcelonaGroepsReizen.nl over de situatie in Barcelona:

De uitbraak

van de corona epidemie had een enorme impact op de stad. Net als in vele andere plaatsen in de wereld kwam het openbare leven in de stad volledig tot stilstand na het afkondigen van een vrij strikte ‘ lock down’.
Inmiddels zijn er maatregelen genomen om in fases naar het ‘ nieuwe normaal’ te gaan, het leven na corona, zolang er op grote schaal nog geen vaccin beschikbaar is.

Actuele situatie

Update 20 oktober 2020:
Heel Europa lijdt weer onder het virus. Wij bieden, tot de situatie weer normaal is, geen reizen naar Barcelona aan.

Update 14 juni 2020:
Op 21 juni eindigt de noodtoestand in Spanje. Op dat moment zullen de grenzen van het land weer open gaan voor reizigers uit de Schengenlanden en dus ook voor Nederlanders.

Per 25 mei 2020:
Vanaf maand 25 mei worden de beperkingen in Barcelona wat verder verlicht. Zo zullen winkels bars en restaurants kunnen openen maar met restricties in het aantal mensen dat bediend kan worden. 
Ook de strandtenten mogen binnenkort weer open. Dat komt de gezelligheid wel ten goede !

Per 8 mei 2020:
Er gelden voor de provincie en de stad Barcelona nog steeds in- en uitreisbeperkingen. Zonder echt geldige reden mag er niet gereisd worden.
De vooruitzichten zijn dat de beperkende maatregelen langzaam versoepeld gaan worden, steeds afhankelijk van de ontwikkelingen in de gezondheidssituatie maar het streven hier is om eind juni 2020 de ‘ nieuwe, normale situatie’ te laten beginnen.

Vooruitzichten

Zolang de situatie het niet toelaat zullen wij niets gaan organiseren.
We volgen de berichtgeving uiteraard op de voet en we hopen dat het mogelijk zal zijn om in de zomer van 2021 weer activiteiten te kunnen organiseren.
Heb je vragen over de situatie in Barcelona, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons op nemen.
Voor de komende periode wensen we je het beste toe, hopelijk tot spoedig !