BarcelonaGroepsReizen.nl over de situatie in Barcelona:

De uitbraak

van de corona epidemie had een enorme impact op de stad. Net als in vele andere plaatsen in de wereld kwam het openbare leven in de stad volledig tot stilstand na het afkondigen van een vrij strikte ‘ lock down’.
Na versoepeling zijn we hier in de fase van het ‘ nieuwe normaal’ beland: afstand bewaren, mondmasker, hygiëne maatregelen.

Actuele situatie

Update 12 april 2022:
De stad bruist als vanouds, er zijn geen beperkingen meer. Alleen de mondkapjes blijven na 20 april nog verplicht in het openbaar vervoer, in ziekenhuizen en in verpleegtehuizen.

Update 9 mei 2021:
Er is geen ‘ staat van alarm’ meer en de avondklok is afgeschaft. Men mag zich vrij bewegen door heel Catalonië.
Het vaccineren gaat in volle vaart door, nu is bijna 30% van de bevoking in Catalonië ten minste één keer gevaccineerd. Restaurants mogen weer de hele dag open zijn, tot 23.00 uur. Op de terrassen is 100% van de capaciteit toegelaten, binnen 30%. 
Er gelden nog wel reisbeperkingen en we hopen op vergroting van de reismogelijkheden deze zomer. 

Update april 2021:
Het vaccineren is in volle gang. Nu, medio april, heeft zo’n 22% van de bevoking in Catalonië ten minste een eerste vaccinatie gehad.
Er zijn nog steeds reisbeperkingen en we zijn net als iedereen in afwachting van wat er op Europees niveau besloten wordt over de reismogelijkheden in deze zomer. We houden de moed erin !

Update december 2020:
Nu de vaccins er aan zitten te komen, groeit ook de hoop en het optimisme dat het jaar 2021 er een beter uit gaat zien qua mobiliteit en reisplezier.
Op het moment echter, gelden nog beperkingen.

Update 20 oktober 2020:
Heel Europa lijdt weer onder het virus. Wij bieden, tot de situatie weer normaal is, geen reizen naar Barcelona aan.

Update 14 juni 2020:
Op 21 juni eindigt de noodtoestand in Spanje. Op dat moment zullen de grenzen van het land weer open gaan voor reizigers uit de Schengenlanden en dus ook voor Nederlanders.

Per 25 mei 2020:
Vanaf maand 25 mei worden de beperkingen in Barcelona wat verder verlicht. Zo zullen winkels bars en restaurants kunnen openen maar met restricties in het aantal mensen dat bediend kan worden. 
Ook de strandtenten mogen binnenkort weer open. Dat komt de gezelligheid wel ten goede !

Per 8 mei 2020:
Er gelden voor de provincie en de stad Barcelona nog steeds in- en uitreisbeperkingen. Zonder echt geldige reden mag er niet gereisd worden.
De vooruitzichten zijn dat de beperkende maatregelen langzaam versoepeld gaan worden, steeds afhankelijk van de ontwikkelingen in de gezondheidssituatie maar het streven hier is om eind juni 2020 de ‘ nieuwe, normale situatie’ te laten beginnen.

Vooruitzichten

We beginnen alweer te denken aan de mogelijkheden die de rest van 2022 aan iedereen zal bieden en wij zijn al druk bezig om onze activiteiten te ontwikkelen. Daarbij horen ook nieuwe initiatieven: trips, tours etc.
Zodra we iets hebben zullen we ze toevoegen aan de website zodat je ze gemakkelijk kan vinden.
We blijven natuurlijk alert en we blijven coronaberichtgeving volgen. 
Heb je vragen over de situatie in Barcelona, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons op nemen.
Hopelijk tot spoedig !