BarcelonaGroepsReizen.nl "De specialist in Toerisme Barcelona"

Barcelona: stad van de congressen

Barcelona is een prima stad om een congress of een evenement te organiseren. De Catalanen zijn echte  specialisten in het organiseren van grote en kleine evenementen. Al in de 1888 organiseerde de stad Barcelona een wereldtentoonstelling. De Calananen gebruikten de evenementen met name om internationale naamsbekendheid te creëren en om hun stad te kunnen aanpakken. 

Zo is dit ook gebeurd met de grote evenementen die werden georganiseerd door Barcelona in de jaren 1888 en 1929 (wereldtentoonstellingen), de Olympische Spelen in het jaar 1992 en de expo in het jaar 2004.

Vandaag de dag is daar geen verandering in gekomen. De stad organiseert ieder jaar meer dan 400 congres evenementen, waaronder enkele met het hoogste bezoekdichtheid van de wereld. Het meest bekende evenement van Barcelona is het “Mobile World Congress” dat elk jaar eind februari, begin maart in de stad wordt georganiseerd.

Waarom is Barcelona toch zo populair bij congressgangers?

  • Klimaat: Kans op goed weer door het mediterrane, zachte klimaat gedurende het gehele jaar.
  • Gastronomie: Hoog culinair niveau in de gehele stad en regio Catalonië.
  • Infrastructuur: Barcelona is een compacte stad. Met het openbaar vervoer ben je binnen no-time aan de andere kant van de stad.
  • Accommodatie voorzieningen: De stad heeft meer dan 400 4-5 sterren hotels.
  • Congresfaciliteiten: Goede evenementencentra´s gelegen in de stad of net buiten de stad.
  • Bereikbaarheid: Groot vliegveld met veel vliegverbindingen binnen Europa en steeds meer vanuit buiten Europa.

Aanvraag informatie Congress