Interessante feiten over Barcelona

Het is een feit dat Barcelona bekend staat om zijn heldere dagen, dat er een Mediterrane vibe over de stad hangt en dat er veel mooie Modernista gebouwen staan door de hele stad verspreid. Dit artikel gaat over die feiten die niet zo bekend zijn bij het grote publiek over deze dynamische stad die nooit stil staat.  

Lees verder

Kerstmarkten in Barcelona

De kerstmarkten van Barcelona zorgen ieder jaar weer voor een speciaal sfeertje in de stad. Vele straten zijn met kerstverlichting versiert en de turons liggen altijd al vanaf november in de supermarkten te koop. Maar op het moment dat de kerstmarkten weer worden opgebouwd, dan kun je er niet meer omheen en wordt voorgoed de zomer afgesloten en de winter ingezet.

Lees verder

Tevredenheidsonderzoek gemeten onder de toeristen van Barcelona 2018

De gemeente van Barcelona houdt ieder jaar een tevredenheidsonderzoek onder de toerisme voor het jaar 2018. Zo wordt de algemene reputatie van de stad en de belangrijke hotspots getoetst. Volgens de organisatie Iron, krijgt de stad een algemene tevredenheidsscore score van 8,42 op een schaal van 10. De hotspot die eruit springen met een zeer hoog tevredenheidsscore zijn de hotspots Sagrada Familia 9,37, Casa Batllò (9,26) en Palau de la Música (9,26). Verder van de belangrijke hotspots is Park Güell…

Lees verder

Voor de fashion liefhebber. Waar fashion winkelen in Barcelona?

Er is geen twijfel over. Barcelona is één van de beste fashion steden van Europa met mooie designerboetieks, trendy hotels, slabby restaurants en barren. Iedere designliefhebber kan in deze stad zijn hart ophalen en zich volledig uitleven in de mooie design stores, hotels en chill out clubs. We hebben een handige gids samengesteld van de beste plaatsen om te winkelen, te slapen, te eten en te chillen in deze Catalaanse hoofdstad voor de echte die hard Fashionista

Lees verder

Wijnen uit Catalonië: Algemeen

Als we over Catalaanse wijnen spreken, dan zijn deze geproduceerd in de wijnstreek van Catalonië. Af en toe loopt de benaming wat scheef, dit komt met name dat er Franse wijnen worden geproduceerd in de Catalaanse regio van Frankrijk zoals in de Franse regio Roussillon het geval is.

Lees verder

Straat van de week (1): De hippe straat Parlament in de wijk Sant Antoni

Je hebt van die buurten die opeens populair zijn. Calle Parlement is zo een straat. Net toen de crisis begon ging het bergafwaarts met deze straat. Maar daar was toen een Australisch koppel die midden in de straat Federal begonnen. Een nieuw concept stylish uitstraling en hippe, gezonde menu´s wat op dat moment nog niet zoveel voor kwam in het straatbeeld van Barcelona. Het bleek een gouden zet.

Lees verder
WhatsApp Kan ik je ergens mee helpen?
Spring naar toolbar