Op bezoek bij: Ad van de Neut Barcelona Revisited

We gaan op bezoek bij Nederlanders en Vlamen die in Barcelona wonen en vragen hen waar je lekker kunt eten of welke buurt zij het leukst vinden om te wonen of te verblijven, etc.. Deze week zijn we op bezoek geweest bij de Nederlander Ed van der Neur die sinds 2005 in de omgeving van Barcelona woont en stadsgids en schrijver is.  

Lees verder

De beste plekken voor Street Art in Barcelona

Barcelona staat bekend om zijn gerenommeerde kunstenaars van Europa. Zo vind je in Barcelona werken van Picasso, Miro en Dali. Maar ook de prestigieuze gebouwen  van de Catalaanse architecten Gaudi, Puig i Cadafefalch in deze bruisende stad. Mede door deze gerenommeerde kunstenaars beschikt Barcelona over vele Musea en Galeries waar veel werken worden vertoond van allerlei kunstenaars van over de hele wereld.

Lees verder

Spook metrostations in Barcelona

Sinds de aanleg van het metronetwerk van Barcelona, zijn er metrostation bijgekomen, gewijzigd of verdwenen. De metrostations die zijn verdwenen door de jaren heen worden Estaciones de metro fantasma genoemd, oftewel Spook metrostations.

Lees verder

Interessante feiten over Barcelona

Het is een feit dat Barcelona bekend staat om zijn heldere dagen, dat er een Mediterrane vibe over de stad hangt en dat er veel mooie Modernista gebouwen staan door de hele stad verspreid. Dit artikel gaat over die feiten die niet zo bekend zijn bij het grote publiek over deze dynamische stad die nooit stil staat.  

Lees verder

Kerstmarkten in Barcelona

De kerstmarkten van Barcelona zorgen ieder jaar weer voor een speciaal sfeertje in de stad. Vele straten zijn met kerstverlichting versiert en de turons liggen altijd al vanaf november in de supermarkten te koop. Maar op het moment dat de kerstmarkten weer worden opgebouwd, dan kun je er niet meer omheen en wordt voorgoed de zomer afgesloten en de winter ingezet.

Lees verder

Tevredenheidsonderzoek gemeten onder de toeristen van Barcelona 2018

De gemeente van Barcelona houdt ieder jaar een tevredenheidsonderzoek onder de toerisme voor het jaar 2018. Zo wordt de algemene reputatie van de stad en de belangrijke hotspots getoetst. Volgens de organisatie Iron, krijgt de stad een algemene tevredenheidsscore score van 8,42 op een schaal van 10. De hotspot die eruit springen met een zeer hoog tevredenheidsscore zijn de hotspots Sagrada Familia 9,37, Casa Batllò (9,26) en Palau de la Música (9,26). Verder van de belangrijke hotspots is Park Güell…

Lees verder

Voor de fashion liefhebber. Waar fashion winkelen in Barcelona?

Er is geen twijfel over. Barcelona is één van de beste fashion steden van Europa met mooie designerboetieks, trendy hotels, slabby restaurants en barren. Iedere designliefhebber kan in deze stad zijn hart ophalen en zich volledig uitleven in de mooie design stores, hotels en chill out clubs. We hebben een handige gids samengesteld van de beste plaatsen om te winkelen, te slapen, te eten en te chillen in deze Catalaanse hoofdstad voor de echte die hard Fashionista

Lees verder

Wijnen uit Catalonië: Algemeen

Als we over Catalaanse wijnen spreken, dan zijn deze geproduceerd in de wijnstreek van Catalonië. Af en toe loopt de benaming wat scheef, dit komt met name dat er Franse wijnen worden geproduceerd in de Catalaanse regio van Frankrijk zoals in de Franse regio Roussillon het geval is.

Lees verder
WhatsApp Waarmee kunnen we je helpen?