• Informatie
  • Inclusief/Exclusief
  • Aanvraag Vrijblijvende Offerte
  • FAQ

Barcelona is natuurlijk niet alleen zon , zee, stad en strand.
Barcelona is natuurlijk ook niet alleen Gaudí.
Op artistiek gebied heeft de stad altijd kunstenaars aangetrokken die voor een rijke mengeling van vele kunstvormen gezorgd hebben.
In dit pakket hebben we een aantal plekken opgenomen die je daarvan een indruk kunnen geven. Prachtige musea en vaak gelegen op bijzonder mooie plekken, we denken daarbij aan Mont Juïc (Joan Miró) of de wijk el Born (Picasso).
Heb je nog verdere wensen of andere voorkeuren? laat het ons weten, dan proberen wij dat in of aan te passen of toe te voegen.


1) Museum Picasso

Het museum is gevestigd in drie historische gebouwen, oude 'paleizen' en prachtig gelegen in de wijk ' El Born' . De plek kun je bereiken door de struinen door de nauwe straatjes en steegjes, een bestemming op zich !
Het museum laat de ontwikkeling zien die Pablo Picasso door heeft gemaakt als schilder, begonnen als leerling aan de kunstacademie in Barcelona.
Uit deze periode zijn relatief veel werken van hem in deze tentoonstelling te zien.
Picasso heeft het merendeel van zijn leven in Frankrijk gewoond en hij heeft ook een aantal 'kleurperioden' door gemaakt. Uiteraard is dit allemaal in de tentoongestelde werken terug te bewonderen.
Aan het einde van de tour vindt je de museumwinkel met zijn uitgebreide assortiment. Hier is het niet moeilijk om  een passend en stijlvol souvenir te vinden.

 

Meer informatie over Museum Picasso


2) Fundació Joan Miró  

Lekker in het groen, op de heuvel van Mont Juïc ligt het museum met de werken van Joan Miró.
Met recht een mooit bestemming, alleen al om er naartoe te reizen. Vanaf de Mont Juïc zijn er fraaie plekken die je een mooi uitzicht bieden over de stad.
De museumcollectie (grotendeels afkomstig van Miró zelf) omvat meer dan 10.000 kunstvoorwerpen: schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, wandtapijten en vrijwel het complete grafische werk van deze alleskunner: schilder, beeldhouwer en keramist Joan Miró

Het gebouw op zich is al een architectonisch hoogstandje, ontworpen door Josep Lluís Sert, een riend van de artiest.
Eenmaal weer buiten is het de moeite waard om ook het  Museu Nacional d’Art de Catalunya te gaan bezoeken. Dit museum ligt vrijwel om de hoek.

 

Meer informatie over de Fundació Joan Miró


3) MNAC Museu Nacional d’Art de Catalunya

Dit prachtige gebouw bevindt zich bovenaan de trappen op de heuvel van Mont Juïc.
Eens was het ontworpen onder de naam ' Palau Nacional' als hoofdgebouw van de wereldtentoonstelling die in 1929 in Barcelona plaats vond.
In 1934 werd het in gebruik genomen als nationaal museum van kunst in Catalonië (Museu Nacional d'Art de Catalunya).
In het oog springt uiteraard de central, grote koepel op het dak van het gebouw.
Het museum heeft een zeer uitgebreide collectie romaanse kunst die wordt gezien als een van de meest volledige ter wereld.
Verder herbergt het museum een gotische collectie evenals werken uit de barok en de renaissance. Er is tevens een afdeling moderne kunst.
En na afloop is het op de trappen voor het museum heerlijk genieten van het uitzicht over de stad.

Meer informatie over het MNAC Museu Nacional d’Art de Catalunya


4) MACBA

Dit witte, lichte museum tref je aan in de buurt van de Ramblas, in de wijk Raval. Heel centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken. Het is bekend om de hedendaagse kunst
De collectie omvat werken van Spaanse en Catalaanse kunstenaars van de periode na 1950.
Daarnaast is ook de internationale kunst vertegenwoordigd.
Het museum heeft werk in bezit van onder meer: Jean Dubuffet, Marcel Duchamp, Keith Haring, David Hockney, Donald Judd, Anselm Kiefer, Paul Klee, Roy Lichtenstein, Joan Miró, Bruce Nauman, Claes Oldenburg, Pablo Picasso, Man Ray en Andy Warhol. Ook werk van de Nederlandse Cobrakunstenaar Constant, de Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra en de Belgische beeldhouwer Panamarenko behoort tot de collectie.

 

 

Meer informatie over MACBA


5) CCCB

Het Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) of wel het Centrum voor hedendaagse cultuur van Barcelona, net als het MACBA, gelegen in de wijk El Raval, is een museum en kunstencentrum.
Het centrale thema is “de stad en stadscultuur”. De expositie toont werk (foto’s, schilderijen, beelden) uit de hele wereld.
In het gebouw zijn meerdere expositieruimtes, congreszalen, bibliotheken en theaterzalen.
Daarnaast bevindt zich er een filmarchief genaamd XCèntric dat experimentele films en documentaires bevat. Het complex, dat sinds 1994 in gebruik is, is gedeeltelijk gevestigd in het voormalige Casa de Caritat, een armenhuis uit 1802 dat tot 1957 dienstdeed.
Helio Piñón en Albert Viaplana kregen in 1993 een cultuurprijs voor de renovatie van dit oude gebouw. De nieuwe vleugel heeft een gevel in glas die overhelt en geeft via een spiegel een panorama van de stad. Erg treffend.

Meer informatie over CCCB


6) Fundació Antoni Tàpies

De Fundació Antoni Tàpies is een museum en cultureel centrum, te vinden in één van de drukste delen van de stad.
Het is voornamelijk gewijd aan het leven en het werk van de Catalaanse schilder Antoni Tàpies.

De stichting werd door de schilder zelf opgericht in 1984. Het idee was om een centrum voor kennis en promotie van de hedendaagse kunst te creëren.
Tàpies zelf en Teresa Tàpies doneerden meer dan 300 werken van de schilder, wat het een van de meest complete collecties van deze kunstenaar maakt.
Het museum werd geopend in juni 1990.
Naast de vaste collectie organiseert het museum veel tijdelijke exposities.

 

 

Meer informatie over Fundació Antoni Tàpies


Aanvraag "Bundel Travel City Transport Barcelona"


Bedenk ook dat al onze activiteiten aan te passen zijn aan jouw wensen.


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant 

 

 

Inclusief in "Bundel Travel City Transport Barcelona"

Ticket Hop on hop off Bus Turistic

Ticket Aerobus 

Ticket Openbaar vervoerspas Barcelona

Aanvraag "Bundel Travel City Transport Barcelona"


No Details Found